Inspiración

Historias que inspiran: El príncipe de la niebla

¿A alguien le suena el nombre? Claro que si, es sin duda uno de los mejores autores de habla hispana de nuestros tiempos. Además, si rondáis mi edad seguro que os han hecho leer La Sombra del Viento en el Colegio. Aunque personalmente yo prefiero al Príncipe de la Niebla y el resto de la triología.

Doncs escric aquesta entrada perquè resulta que acabo de descobrir que el senyor Zafón va néixer ni més ni menys que el 25 de setembre de 1964, a BARCELONA. Per als que no hagueu caigut, avui es també la Mercè, patrona d’aquesta mateixa ciutat. Així, que tot i que vaig llegir el seu llibre en castellà, em prendre la llibertat de comentar-ho en català, per a tota aquesta gent que avui celebra la meva ciutat natal, Barcelona.

libro_1351213467

Que m’agrada d’ella?

Doncs per a començar es molt, però que molt probable que fos la primera novel·la de terror que mai he llegit. Molt abans de descobrir Gailman. Me la van fer rellegir, de fet, a l’escola, però jo ja l’havia descobert un parell d’anys abans en una estanteria de casa d’una amiga durant els vacances, i me l’havia empassat en un cap de setmana.

No se si es terror o no, però sens dubte dona alguna que altra esgarrifança. En aquest cas queda molt clar qui es l’antagonista de la historia, el Princep de la Boira, el qual es més una ombra sinistra i misteriosa durant la major part de la trama. Si voleu saber més d’ella haureu de llegir-vos el llibre.

Una cosa que em va xocar molt de la historia es el que passa en el últims capítols. No us diré que es. Però va ser el primer cop que vaig trobar-m’ho en una historia. Em va fer enfadar molt, i em va posar molt trista. Però segons he anat creixent he vist la importància de trobar-te amb aquest tros de realitat. Et permet créixer a tu com a persona, conjuntament amb els personatges del llibre.

La veritat es que es una obra preciosa i molt inspiradora, la manera en que el senyor Zafón aconsegueix plasmar-la… bé, que no ho he vist en cap altre lloc. S’ha de tenir un art per a fer un rellotge terrorífic.

Moltes felicitats Carles Ruiz Zafón, espero que segueixis escrivint molts anys més i que la teva pròxima novel·la El Laberinto de los Espiritus, sigui un èxit. 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s