Inspiración

Histories que inspiren: Misteri en el Croscat

Vaja, he hagut d’anar molt enrere per trobar una obra en català que m’inspires. Mea culpa suposo.

Misteri en el Croscat es una novel·la infantil que parla de las aventures de la Tura, el seu cosí el Bernat i la Irina. Es la primera part d’una triologia escrita per Carme Arrufat i que consta dels títols: Misteri en el Croscat, L’enigma de la Muntanya Santa i El secret de les tres creus.

9788424695071-l

Que m’agrada d’ella?

Doncs bé, crec que va ser molt probablement la primera saga de novel·les que vaig llegir. Crec que estava a tercer de primària quan vaig llegir el primer llibre, i durant els anys següents vaig continuar amb la resta.

D’acord, era obligatori per a la meva classe, però de veritat que em van agradar molt. Tenien un misteri, que en aquella època semblava molt enrevessat. I flipava amb el fet de que la Tura, el Bernat i la Irina es fiquessin en aquells embolics sense voler-ho. Eren com els Scooby Doos catalans.

Però el que es realment rellevant d’aquesta novel·la no es l’historia en si, sinó l’autora. Veureu, jo tinc els tres (tots tres, i Misteri en el Croscat el tinc duplicat) exemplars firmats per l’autora. Com es possible? Doncs solia venir a l’escola un cop a l’any i ens els firmava a tots els nens de la classe.

A on vull anar a parat es, crec, en el any que va venir a parla de l’enigma de la muntanya santa. Una nena de la classe li va fer una pregunta, no recordo ara de que anava, però era sobre ser escriptora. I la Carme va dir: jo no sóc escriptora, sóc una dona que escriu llibres.

I em vaig quedar en plan: de que parla aquesta dona? Si escriu llibres llavors es escriptora, no? Doncs vaig trigar bastant de temps, una dècada per ser exacta, en entendre que volia dir amb allò.

Per si no ho heu entès encara, ella es referia a que si, escrivia llibres, però no era el centre de la seva vida. Ella tenia una feina, i a més escrivia llibres. Per tant no es considerava a si mateixa escriptora, sinó algú a qui li agrada escriure.

I crec que coincideixo amb ella més que mai. Perquè el cas es que jo no sóc escriptora, sóc una veterinària que escriu llibres :).

Moltes gracies Carme Arrufat per aquesta lliçó. I molt d’amor.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s