el clan de les lleones · Personatges

Qui és l’Apofis?

Els dracs són els temibles seguidors de les forces del caos, com son el Set, i sobretot l’Apofis. 

apophis

El mite tal i com el coneixem (per la Wendy)

Ja estic aprenent que les coses de les lleones no solen coincidir amb el que surt a una recerca de google. La veritat secreta uuuuh. Jo us explicaré el que he pogut trobar per mi mateixa.

Abans de res fa falta deixar clar dues coses:

  1. Comentar que l’Apofis no es un deu. Es l’encarnació del caos. Quina es la diferencia? Ni idea. Però no es un deu.
  2. No se’l pot matar. Segons els escrits, se’l pot ferir i derrotar. Però sempre tornarà. Es una part necessària de l’univers, el caos en contraposició al cosmos.

Dit això, no té un mite concret en la historia. Sinó una funció. Intentar detenir el viatge de Ra per la Duat (el món espiritual egipci), idealment menjar-se’l, i així interrompre la Maat (el cosmos) per a que governi el caos.

Els deus havien d’estar cada punyetera nit guardant la barca de Ra per a que no se’l menges la serp en els moments en que es trobava més feble. Segons els filòsofs, representava la lluita constant entre el be i el mal de les persones i blablabla.

1976801-ophidia_by_tahra__001__01_

El egipcis creien que els eclipsis eren cosa de la bestia, la qual lluitava contra Ra i estava molt a prop d’empassar-se’l (Ra es el sol, o sigui que si desapareix el sol es perquè la serp de l’ha menjat), així que solia condir el caos algun cop que altra.

El seu aspectes es una serp gegant (efectivament, que raro), en algunes versions alada (en alguns llocs se la considera l’equivalent als dracs europeus dins la mitologia egípcia, i sospito que van treure d’allà el nom, però a mi no m’ho sembla, que sigui un drac), i de gran mida (suficientment gran com per menjar-se el sol, poca cosa). Totes les serps eren considerades la reencarnació d’Apofis, excepte la cobra, que era la de Ra per alguna raó, l’Aureus.

El mite tal i com va passar en realitat (per la Isis)

Segueixo insistint en que no pots basar-te en el que està a la viquipedia, Wendy. S’ha perdut molta informació gracies a la crema de la biblioteca d’Alexandria (de qui serà la culpa?). No esperaràs que els científics puguin desxifrar la historia només amb uns quants dibuixets fets a les parets?

Almenys puc dormir tranquil·la sabent que per molt que els dracs ho han intentat, segueixen tenint tanta mala fama com antany. Tothom té clar que l’Apofis es un monstre horrible i perillós amb el que un no vol creuar-se. Per molt malament que es portessin tots els deus del moment, tots sabien que feia falta protegir a Ra d’ella. Fins i tot Set, el deu del caos mateix guardava cada nit la barca de la serp.

Apep-tree-of-life

Aquí tens una imatge de la Sejmet lluitant contra la serp, utilitzant un ganivet per a tallar-la. (Molts diran que es en fet la Bastet, difamacions) Cada nit, ella i el Set portaven la barcassa solar d’un costat a l’altre del riu de la Duat, permetent la regeneració del deu, i que arribes un nou dia.

Fins a que el cobdiciós del Set va tenir la seva brillant idea. Amb la Sejmet fora de combat, Ra va trobar-se indefens i es va veure obligat a retirar-se per a sempre. I encara vam tenir sort, imaginat si hagués estat devorat.

Així que Apofis segueix allà fora, serpentejant per la Duat tal i com volen els seus servidors, esperant el moment d’empassar-se a Ra i sumir el món en el caos. Però no s’ho permetrem, les lleones sempre estarem llestes per a lluitar contra la serp, tal i com ho estava la nostra senyora.

 

 

 

3 respuestas a “Qui és l’Apofis?

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s