el clan de les lleones · leyendas · Personatges

Qui és el Set?

La mitologia darrera el Clan de les Lleones. 

No em puc creure que seguim fent això. Buff. 

Un altre deu molt agradable del panteó egipci es el Set. El qual sembla caure en gracia dels dracs. 

Set

El mite tal i com el coneixem (per la Wendy)

220px-Egypt.KV34.06

El set es el deu de moltes coses dolentes i probablement cap bona. Una petita llista seria: la força bruta (uuuh, d’on trauran els dracs la seva força?), el caos, la sèquia i el desert (apa! la Sejmet no havia creat el desert? Mira aquí tenen una cosa en comú!).

A Set no sempre se l’ha considerat dolent, més aviat… rebel. Va matar Osiris per enveja després de que a ell li toqués el desert, mentre que el seu germà es quedava amb l’Egipte fèrtil. Es el seu mite principal. El cas es que no es va prendre molt bé la repartició de les terres que va fer la seva mare (Geb). Al final va perdre contra el fill d’Osiris, Horus, i va ser desterrat de tornada al desert. On es dedica a produir tempestes de sorra (molt molestes per cert).

Es més un nen mimat que munta un lio quan no té el que vol, que un deu maligne en si. De fet en moltes histories compleix la funció de protegir a Ra d’Apofis durant la seva travessia per la Duat.

I tot i que es el Deu del desert, també es el encarregat de crear oasis i de guiar als viatgers. A més de ser considerat molt poderós i esser venerat en l’Alt Egipte (sigui on sigui això).

El mite tal i com va passar en realitat (per la Isis)

De debò Wendy. No em puc creure que segueixis sent tant beneita. I que tinguis la cara d’associar el Set amb la Sejmet. Em dóna igual el que dius: es veritat, ambdós estan relacionats amb la creació del desert i amb la missió de protegir a Ra. Però la cosa acaba aquí.

c33a20102e449baae59fbdaea7001d661f71dbf1_hqLa Sejmet té un origen molt més noble que aquest monstre. Mentre que ella era la filla del deu sola Ra, el Set es el resultat d’una relació prohibida pel rei dels deus mateix. Geb mai hauria hagut de tenir els seus cinc fills, ens hauríem estalviat molts mals de cap (sí, sí, la Isis i l’Osiris també son fills seus, però ells no són malvats).

El Set va donar problemes des de el primer moment que va sortir del ventre de sa mare. Al cap i a la fi esta darrera de que Ra deixes el tro inocupat. I la terra desprotegida davant l’atac del caos. (que sí Wendy, que ja sé que no surt als llibres) Però si que surt en algunes versions que ell esta darrera de la desaparició del sol i la caiguda de la humanitat en la foscor. I qui és el sol? Ra!

Es bona cosa que la Sejmet sigui la deessa de la venjança. Portarem contra ell i els seus seguidors tota la fúria del foc sagrat dels deus. I evitarem que els seus plans de portar el caos al món es compleixin. 

 

Una respuesta a “Qui és el Set?

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s