Sin categoría

Extinció vs evolució a Alba

A Alba es parla de voler extingir els humans, els quals s’haurien extingit de totes maneres, al hibirdar-los amb una altra especie. Em fa gracia que s’hagi escollit aquesta expressió: extingir.

Aquí ve la veterinaria, per explicar-vos la diferencia entre extinció i evolució, i perquè jo no m’ho prendria tant malament si em fessin aquesta proposició.

Els neandertals

Tothom esta d’acord avui dia que els neandertals estan extingits. També que en algun punt de la historia els neandertals es van aparellar amb Homo sapiens. En conseqüència, tot i que som Homo sapiens, posseïm gens de neandertal.

I així amb moltes especies d’humans. Els Homo erectus, descendim d’ells, però estan extingits.

Al que vull arribar amb aquest raonament es que l’extinció es una part de l’evolució. Quan et converteixes en una cosa nova, l’anterior s’extingeix.

Per què llavors els humans d’Alba estan tant en contra d’això?

Nosaltres mateixos ho hem fet a altres animals

Algú coneix l’uroc? Molts no, de segur. Doncs són els ancestres salvatges de la vaca. Una especie extingida, però la seva descendencia queda segueix entre nosaltres.

Els humans hem estat darrera moltes extincions. Tantes que se’ns considera una cosa tan dolenta per a la fauna com el maleit asteroide que va matar els dinosaures. Però el millor exemple es el de l’auroch o uroc, un toro gegantí de l’edat de gel, que es va extingir fa mil·lennis, però amb els quals els humans van arribar a conviure. A diferencia de altres especies, si que queden descendents d’aquesta especie, en les vaques domestiques.

Un cop més, insisteixo en que l’extinció no vol dir que una especie desapareixi en l’aire i no es torni a veure més. En la natura, la major part dels casos, una extinció ha anat precedida per l’aparició d’una evolució, una nova especie millor adaptada a l’ambient.

La gracia d’aquest exemple, es que va ser una evolució instigada pels humans, similar a la que els oankalis volen fer.

Un altre exemple, aquest cop de planta, es l’aguacate. Que passa amb l’aguacate? Doncs que s’hauria extingit quan es van extingir les grans aus i perezosos del continent americà. Ningú més tenia la força d’obrir la carn, i encara si poguessin, encara avui segueixen sent tòxics per a la majoria d’animals.

I aquí arribaren els humans dient que una planta que només dona fruits després de 15 anys, els quals són tòxics per la majoria de mamífers, era un plat meravellós per a menjar.

I aquesta es la historia de com els humans vam salvar una especie de l’extinció, domesticant-la. Just els que els oankali volien fer (no cal oblidar que els humans estaven tècnicament extingits per a quan els oankalis van arribar a la terra).

Es l’idea de Jurassic Park

Es va confirmar a Jurassic World que els dinosaures produits havien estat barrejats genèticament amb altres especies, per a fer-los viables. Clarament no es va veure com una idea tant horrible en la pel·lícula, excepte per la part de la creació del Indominous Rex.

Avui en dia, en la realitat, s’està alterant genèticament les gallines per intentar recuperar els dinosaures. Perquè al final res no esta extingit al 100%, simplement ha pres una altra forma.

I per què els humans s’ho prenen tant malament?

Podríem discutir que els humans som intel·ligents. Que sabem els que ens estan fent. Mantenir-nos tancats, tractar-nos com animals de zoo. Obligar-nos a reproduir-nos per recuperar l’espècie…

Vamos, tot el que fem nosaltres amb els animals en perill d’extinció. El que es va fer amb els negres en el seu moment (que l’Octavia sigui negra explica molt del punt de vista).

I si, podem raonar que nosaltres som conscients del que ens estan fent, i en conseqüència ens podem rebelar contra això. Però en certa manera trobo que ens ho tindríem merescut si ens arribes a passar. Al cap i a la fi, nosaltres ja ho hem fet, i avui en dia seguim fent-no. Per què una altra especie no tindria el dret de tractar-nos igual?

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s