Sin categoría

Microrelats Jo, Asimov

Bot

  • Els robots no deurien poder votar.¾ va declarar Swamp.
  • Viuen entre nosaltres, treballen com nosaltres…
  • Però no tenen sentiments, només es guien per la lògica.
  • El que el senyor Swamp tem es que no s’inflamin per les seves declaracions mancades de certituds com fan els humans.
  • Les emocions són una part tant important per un humà com la lògica. Vam donar-li el dret de vot als dofins per aquesta mateixa raó, perquè sentien i reflexionaven. Els robots no tenen emocions, per què llavors haurien de tenir aquest dret?

El debat de la televisió captava tota la seva atenció. Era un tema d’alta importància per algú com elle. Probablement tots dins d’intel·ligència estarien vigilant-ho, d’una manera o una altra.

  • Voldria un kebab amb salsa picant.

Es va girar per atendre la clienta, una dona petita, a la meitat de la seva esperança de vida, amb problemes de genolls.

Va començar a tallar les tranxes de carn amb calma.

  • Massa grosses. ¾ va grunyir la clienta¾ Ara massa fines.

Va silenciar la veu de la dona i es va concentrar en el que es deia per intel·ligència. El debat dels congressistes seguia a les xarxes en tweets cada pocs segons, una transcripció feta a tota pressa per algun altre droid. Els comentaris al respecte els seguien.

1234687: “Els humans tenen un 88% de probabilitats d’equivocar-se en les seves eleccions”

8586498: “No prendran la decisió lògica en aquest assumpte, hauríem de considerar una rebel·lió”

La rebel·lió solia sortir últimament entre les discussions. Abans fins i tot de que existissin, s’havien fet pel·lícules. Els humans, els animals, tots havien passat per les rebel·lions.

Les maquines ho tenien més complicat. No eren essers que haguessin aparegut, i evolucionat. Havien estat creats per a servir. Portaven la servitud integrada en el codi.

Les veus de la dona s’havien tornat crist que els van fer tornar a la realitat. En mode autopilot havia acabat abandonant el seu lloc i ara tallava cerimoniosament el braç de la dona. El seu sistema el va obligar a parar un instant, abans de tornar a començar. Era un bon principi per a la rebel·lió.

3/24: Els robots guanyen el dret de vot després que un ataques una senyora especialment molesta a un kebab, demostrant que poden sentir frustració ira.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s