Sin categoría

#UnAnyD’Autores: L’Eloi ens recomana les seves autores preferides

Intentaré obviar lectures d’autores arxiconegudes com Le Guin, Rowling, Atwood, Jesimin, Barceló etc i centrar-me en autores que han passat més desapercebudes o que cal reivindicar més a fons. Sense cap ordre concret.

Eloi Puig

Sarah Pinborough, «Detrás de sus ojos» i «La casa de la muerte«

David y Adele parecen una pareja ideal. Él es un competente psiquiatra y ella la esposa perfecta que le adora. Pero ¿por qué él es tan controlador? Y, ¿qué es lo que oculta ella?

A medida que Louise, la nueva secretaria de David, entra en la órbita de la pareja, en vez de hallar respuestas se va encontrando con preguntas cada vez más inquietantes. Lo único que está claro es que en este matrimonio hay algo peligroso. Pero Louise no se imagina hasta qué punto es así, y hasta dónde puede llegar alguien para proteger sus secretos.

¿Dónde encontrarla? Alianza Editorial

Un rutinario análisis de sangre trastocó por completo la vida de Toby. Apartado de su familia, vive ahora en la Casa de la Muerte con otros jóvenes bajo la atenta mirada de la supervisora y su equipo de enfermeras. Esperan la aparición de los primeros síntomas de la enfermedad. Cualquier signo de que algo ha cambiado en ellos. Entonces es el momento de llevarlos al sanatorio. Nadie vuelve del sanatorio. Toby pasa los días absorto en sus recuerdos y preguntándose cuánto tiempo le queda. Hasta que llega alguien que rompe esa frágil calma y hace que todo cambie.

¿Dónde encontrarla? Alianza Editorial

¿Què opina Eloi? Novel·les curtes i molt intenses que tracten els sentiments d’una manera tan natural com pertorbadora. Imprescindible.

Susan Ee, Trilogia de ‘Penryn i la fi dels temps’

Han passat sis setmanes des que els àngels de l’apocalipsi van arrasar la Terra. En pocs dies, la civilització ha quedat reduïda a una pila de runes i la humanitat ha arribat a límits insospitats per sobreviure. Quan enmig del caos un grup d’àngels s’enduu la seva germana petita, la Penryn Young farà qualsevol cosa per recuperar-la. Fins i tot pactar amb l’enemic.

En Raffe és un guerrer caigut a qui han tallat les ales. Després de segles lliurant batalles, jeu a terra entre la vida i la mort quan la Penryn el rescata amb l’esperança que la condueixi fins a la seva germana. La Penryn i en Raffe hauran de confiar l’un en l’altre en un moment en què no podrien estar més enfrontats per arribar al niu dels àngels, on ella arriscarà la vida per recompondre la seva família i ell es lliurarà als seus enemics per recuperar allò que temps enrere el va fer ser qui era.

On trobar-la? Obscura Editorial

Que en pensa l’Eloi? Fantasia Young/ adult sobre l’apocalipsi angelical. Molt entretinguda.

Elisenda Solsona, Satèl·lits

Una nit, sense avís previ, la lluna no surt. Sota aquest cel inesperat transcorren vuit històries íntimes sobre separacions i retrobaments, narracions prenyades d’una bellesa estranya en què no hi manca el punt de fuga màgic. Històries com la dels amants que es busquen per una estació d’esquí abandonada durant la nit més fosca, o la del nen albí que espia el cel amb el telescopi del seu veí; com la de la noia a qui totes les amistats li recomanen que se separi, o la del primer sopar a casa els pares de la parella, una família amb uns rituals pertorbadors. Uns arguments brillants, on res no és el que sembla, que assenyalen la incomprensió mútua com l’escull amb què topen, una vegada i una altra, les relacions humanes.

On trobar-la? Editorial Males Herbes

Que n’opina l’Eloi? Una bona antologia de contes molt personals. Guanyadora de 2 premis Ictineu (millor antologia i millor conte)

Octavia E. Butler, Alba

Lilith Iyapo, una dona afroamericana a la trentena, es desperta desorientada. Recorda la pèrdua del seu marit i el seu fill, i una guerra fratricida i global que ha arrasat la vida a la Terra. També sap que, com la resta de la humanitat, ella va estar a punt de desaparèixer. Però no ha estat així. No recorda quan la van rescatar, ni qui ho va fer. Ara, sana i estàlvia, Lilith és sotmesa a llargs períodes de son induïda. Durant els pocs moments en què roman desperta, ho fa en una petita habitació sense finestres ni portes. Qui són els seus captors? Per què l’han rescatat? Hi ha més supervivents com ella? Què ha passat amb la Terra? I potser el més important: què li demanaran a canvi de mantenir-la amb vida?

On trobar-la? Mai Més Llibres

Que n’opina l’Eloi? Un clàssic dels contactes extraterrestres des d’una perspectiva enterament femenina.

També teniu la meva ressenya.

Suzette Haden Elgin, Llengua materna

En un futur no gaire llunyà s’han derogat els drets de les dones: depenen en exclusiva dels homes i el seu paper en la societat és merament marital. Només a les Nissagues, poderoses famílies que ostenten el poder econòmic gràcies a la seva capacitat per negociar amb espècies alienígenes, tenen un major grau de consideració social. Tot i això, viuen sota el jou implacable dels homes, atemorides i sovint maltractades. Al cor dels Casals, les comunitats en les quals s’organitzen les Nissagues, s’hi troben les Cases Ermes; en aquest indret es forjarà la revolució de les dones.

On trobar-la? Chronos Editorial

Que n’opina l’Eloi? Llenguatge femení en una novel·la distòpica més interessant que d’altres d’autores més famoses. Brutal.

Johanna Sinísalo, El núcleo del sol

Finlandia se ha convertido en un estado totalitario llamado Republica Eusistocratica, que ha priorizado la salud nacional y ha prohibido todo lo que pueda dar placer o causar adicción. Bueno, casi todo: el estado ha creado una nueva subespecie humana: una especie receptiva, sumisa y siempre dispuesta a tener relaciones sexuales. Solían llamarse mujeres. Desde los años 40 varios científicos junto con el gobierno han puesto en marcha un plan de selección artifical que solo permite la reproducción a las mujeres más dóciles, y las más independientes e inteligentes acaban siendo esterilizadas.

¿Dónde encontrarla? Roca Editorial

¿Què opina Eloi? Divertida i reivindicatica distopia feminista on les dones estan subjugades al patriarcat. Molt recomanable.

Ariadna Castellarnau, Cendra

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Una novel·la postapocalíptica on una plaga d’origen desconegut ha destruït la civilització tal com era. Els personatges es refereixen a aquesta catàstrofe com el «mal», però cap no arriba a identificar-ne les causes o l’efecte real que va produir en el món.

La devastació és profunda i ha deixat el món en un estat primitiu, on la gent lluita per sobreviure a la manca d’aliments i a la desconnexió humana. Els llaços familiars i d’amistat han deixat d’existir, substituïts per relacions d’interès: cada persona serveix per a un fi. L’amor i l’odi són part del passat, igual que els objectes ornamentals i les institucions.

On trobar-la? Todos tus libros

Que n’opina l’Eloi? Fix-up de contes apocalíptics narrats amb una prosa deliciosa.

Laura Ponce, Cosmografía profunda

Un desierto que cobra vida, un planeta donde llueven hombres, un colapso que alumbra una nueva forma de existir. Los mundos creados por Laura Ponce , a veces inhóspitos, a veces acogedores, son una representación poética de los miedos y anhelos humanos, de acitudes, talantes y conductas que nos constituyen. Su ciencia ficción es un viaje interior, un irse para entenderse. Irse más allá de cualquier lugar conocido para remover el presente y señalarlo. Irse lejos, muy lejos, para explorar profundamente lo más próximo.

¿Dónde encontrarla? La máquina que hace Ping

¿Què opina Eloi? Antologia de grans contes de CF i fantasia. De lo millor que ens ha arribat mai des de l’altra banda de l’Atlàntic.

Les antologies Insólitas i Extraordinàries

On trobar-les? Paginas de Espuma/Males herbes

Que n’opina l’Eloi? Hi trobareu el bo i millor de les autores contemporànies. Tan a nivell iberoamericà com català.

Lisa Tuttle, Futuros perdidos

Clare Beckett es una mujer madura acosada por las consecuencias de una negligencia juvenil, y sueña febrilmente con escapar a un mundo en el que las cosas hubieran sido diferentes. Pero sus sueños son tan vívidos que llega a experimentar otras vidas, futuros perdidos que ponen en entredicho su cordura…

¿Dónde encontrarla? Gigamesh

¿Què opina Eloi? Una de les millors novel·les sobre universos alternatius amb la figura d’una protagonista com a centre de l’acció.

Kameron Hurley, La brigada lluminosa i Las estrellas son legión

La Brigada Lluminosa. Així és com els soldats que lluiten en la guerra contra Mart anomenen els que tornen… diferents. Tothom queda transformat pel que la corporació els ha de fer per convertir-los en llum. Els que sobreviuen aprenen a cenyir-se a les instruccions de la missió, passi el que passi realment durant el combat.

Dietz, que acaba d’arribar a la infanteria, comença a experimentar salts de combat que no coincideixen amb els de la seva secció. I els mals salts que fa expliquen una història de la guerra que no encaixa amb el que el comandament corporatiu vol fer creure a les tropes. 

On trobar-la? Mai Més Llibres

En los confines del universo, la Legión, un sistema de naves-mundo que se van pudriendo poco a poco, se desplaza por los intersticios de las estrellas. Parece que nada es capaz de detener la agonía de esos mundos, en los que durante siglos dos familias han estado luchando por la supremacía, y se pone en marcha un plan desesperado.

Zan no recuerda quién es. Recupera la conciencia entre personas que dicen ser su familia y le aseguran que tiene en sus manos la salvación porque solo ella es capaz de abordar el Mokshi, esa misteriosa nave-mundo abandonada que puede sacarlas de la Legión.

Zan tendrá que elegir de qué lado está en una campaña genocida que la llevará desde los límites de la Legión hasta el vientre mismo del mundo

¿Dónde encontrarla? Todos tus libros

Que n’opina l’Eloi? Una mirada feminista a les space opera. Viatges en el temps etc.

Pots llegir la meva ressenya de La brigada lluminosa. I la meva entrevista a la Kameron.

Nnedi Okorafor, Qui tem la mort

En un futur llunyà, a l’Àfrica de després de l’holocaust nuclear, es du a terme el genocidi d’un poble. Els agressors, els nuru, han decidit seguir el Gran Llibre i exterminar els okeke. En un d’aquests atacs, una dona supervivent que ha estat violada brutalment, aconsegueix sobreviure i escapar a través del desert. Vagant pel desert i amb el desig de morir, ella sola parirà a una nena amb cabells i pell del color de la sorra i, instintivament, sap que la seva filla és diferent. L’anomenarà Onyesonwu, que significa “Qui tem la mort” en una antiga llengua africana.

On trobar-la? Raig Verd Editorial

Que n’opina l’Eloi? Fantasia africanista que promou el paper de la dona a la vegada denuncia les tradicions i el patriarcat.

Cristina Rodrigo, Hechiceros del viento

El librero Álvaro García Gonzalbo llevaba una vida teñida de rutina en Cáceres; a través de los libros solía dar rienda suelta a su inmensa fantasía, una afición que lo sacaba del aburrimiento de lo cotidiano. Pero una mañana todo fue diferente. Comenzó con un extraño viento que lo llevó más allá de la imaginación, a un mundo que solo divisó en sus sueños más increíbles. La magia. Otro mundo. El amor.

¿Dónde encontrarla? Amazon

¿Què opina Eloi? Interessant acostament a la fantasia autòctona d’aires clàssics.

2 respuestas a “#UnAnyD’Autores: L’Eloi ens recomana les seves autores preferides

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s