Sin categoría

#UnAnyD’Autores: Coneixent a Nnedi Okorafor

La meva autora de juliol em treu de la meva zona de confort, us convido a coneixer-la.

Nnedi es una autora nord-americana d’origen nigerià, nascuda a Cincinnati. A més d’escriure, també va sentir passió per les ciències i era tenista fins que una operació la va obligar a retirar-se. Ha visitat moltes vegades Nigeria, i sovint les seves histories estan centrades en el continent africà. Va guanyar els Nebula i Hugo per la seva novelette Binti al 2016.

Binti

Su nombre es Binti, y es la primera de los himba a la que se le ha ofrecido una plaza en Oomza Uni: la mejor institución de enseñanza superior de la galaxia. Aceptar esta oferta significará abandonar su casa, su familia y viajar a través de las estrellas entre extraños que no comparten su forma de ser ni respetan sus costumbres.

Lo que Binti no sabe es que el conocimiento le costará caro. Una sanguinaria raza alienígena, las medusas, amenazan su viaje y, para poder sobrevivir, necesitará la ayuda de su pueblo y de la sabiduría contenida en la Universidad.

On trobar-la? En castellà a Crononauta, i en català a Raig Verd

Per què llegir-la? Al Biblionauta diuen: Què articula avui en dia les nostres lluites? En base a què ens relacionem amb tot allò que ens envolta? Aquestes preguntes són d’importància cabdal (tot sovint) per a la ficció especulativa, ja que aquest camp ha sigut i serà sempre un terreny de joc i d’experimentació per a buscar respostes. Allò personal és polític. I Binti, de Nnedi Okorafor, ho reflecteix amb una claredat cristal·lina. 

Qui tem la mort

En un futur llunyà, a l’Àfrica de després de l’holocaust nuclear, es du a terme el genocidi d’un poble. Els agressors, els nuru, han decidit seguir el Gran Llibre i exterminar els okeke. En un d’aquests atacs, la Najeeri ha estat violada brutalment però aconsegueix sobreviure. Vagant pel desert i amb el desig de morir, ella sola pareix a una nena amb cabells i pell del color de la sorra i, instintivament, sap que la seva filla és diferent. L’anomena Onyesonwu, que significa “Qui tem la mort?” en una antiga llengua africana.

On trobar-la? En català a Raig verd, i en castellà a Crononauta.

Per què llegir-la? El Biblionauta comenta: Un dels títols més esperats —si més no, per mi— dels últims mesos, pel que fa al gènere fantàstic, era la traducció al català del Qui tem la mort de l’autora americana, d’origen nigerià, Nnedi Okorafor. És un llibre de fantasia de tipus afrofuturista que, al 2011, es va endur el World Fantasy Award a Millor Novel·la, el Premi Nebula a Millor Novel·la i el Premi Locus a Millor Fantasia de Novel·la. Encara millor: l’ha escollit Raig Verd… Amb això el que vull dir és que les meves expectatives eren altes i, potser per això, no han estat satisfetes. Anem a pams.

Bruja Akata

Sunny Nwazue vive en Nigeria, pero nació en Nueva York. Sus facciones son corrientes, pero es albina. Se le dan muy bien los deportes, pero no puede practicarlos bajo el sol. En resumen, no parece encajar en ningún sitio… Hasta que un día sucede algo increíble: ve el fin del mundo en la llama de una vela.

Lo que parecía ser una alucinación es lo que la acaba uniendo a otros tres chicos en su misma situación: tiene habilidades mágicas. Cuando Sunny y sus nuevos compañeros empiezan a seguir el rastro de un criminal que también domina la magia, lo visible y lo invisible se funden en una realidad que, como pronto descubren, no para de transformarse. Porque ¿qué significa «real» cuando lo irreal ha demostrado formar parte de la existencia?

On trobar-la? Nocturna

Per què llegir-la? Rick Riodan comenta en Goodreads: I spent the weekend with a great book: Akata Witch by Nnedi Okorafor. As you can guess, I’m a sucker for all kinds of mythology, and this middle grade/YA fantasy is steeped in the myth and magic of Nigeria.

Shuri

El mundo cayó rendido a sus pies en la película. Ahora, la hermana de Pantera Negra recibe su propia serie, escrita por la autora afrofuturista Nnedi Okorafor y dibujada por el genial Leonardo Romero (Capitán América). Con T’Challa desaparecido, Shuri da un paso al frente.

On trobar-la? Todostuslibros

2 respuestas a “#UnAnyD’Autores: Coneixent a Nnedi Okorafor

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s