Sin categoría

Els Premis Ictineu, la meva opinió sobre llibres que encara no he llegit XD

Fa un parell de dies vaig rebre els documents per participar en la primera fase dels Premis Ictineu, cosa que animo a fer a qualsevol que llegeixi fantasía/ciencia ficció/terror en català. Jo ja he votat, ja he proposat, i he afegit un llibre que crec que hauria d’entrar dins la selecció i que el llistat no proposa. Aquí les meves opinions, sobre llibre que encara no he llegit, però que clarament tinc en pendents!

Cordegel, Edgar Cotes

La Rhedynn Cordegel, una fetillera psíquica malparada, avariciosa i molt basta, es dedica a caçar monstres i passa el seu temps lliure ­emborratxant-se en tavernes i lligant amb cambreres, soldats o qui li passi pel davant. Viu en aquesta espiral de vida aguerrida de caçadora a sou pel millor postor, fins que, un dia, com en tota bona història de fantasia, ­apareix en ­Gideon, el seu antic mestre, un vell fetiller amb poders ­elementals, que li proposa una aventura plena de fama i recompenses. Vaja, en realitat només ­recompenses, perquè la fama, a la Rhedynn, li importa tres raves. 

La caçadora psíquica, rancorosa de mena, encara recorda els durs entrenaments del mestre, ­mentre ell passava el temps de taverna en taverna. I el mestre que la va criar sap molt bé que els diners són el combustible que fa moure tant el món com la seva deixebla. Així doncs, li ofereix una bona picossada i ella l’accepta sense ni parar-se a pensar ni un moment on s’està ficant. D’aquesta manera, comença una aventura que la portarà no només a repartir quatre garrotades, sinó també a descobrir-se a ella mateixa i, fins i tot, a revelar els secrets més ben guardats del seu planeta.

On trobar-la? SECC edicions

La meva petita opinió: em fa por. Conec l’Edgar des de fa temps i no puc esperar a llegir-lo, però ha quedat més que plasmat que circulem per subgèneres molt diferents. A ell li va molt el bizarro, a mi la juvenil sense gaires reflexions. Conclusió: hauré d’enfrontar aquesta historia amb la ment molt oberta. Però us animo a donar-li una oportunitat a un dels autors de fantasía català més joves.

Sabres de sal, Alister Mairon

Sabres de Sal ens transporta a les colònies d’ultramar de l’antic regne de Lathalia, un indret orgullós que domina amb mà de ferro el mar i la major part de les illes. Aquest escenari es convertirà en tauler d’una batalla d’interessos quan entri en joc un antic document, robat amb traïdoria de la biblioteca on se’l custodiava. Es tracta del diari de l’antic almirall Farenzio. I segons es creu, desxifrar-lo condueix cap a un tresor de valor incalculable.

S’inicia així una cursa entre diferents faccions en lluita per l’obtenció del tresor. Un ­conflicte en el qual la Lena, l’única persona amb els coneixements lingüístics necessaris per desxifrar el diari en aquest indret del món, es convertirà alhora en eina indispensable i objectiu a abatre.

D’una banda, trobem al capità Erik Wassercraft i els seus homes, representants del rei de Lathalia i disposats a obtenir el tresor en nom de Sa Majestat. En segon terme se situa la tripulació pirata d’en James el Guerxo, disposat a ajudar la Lena si així li és possible frustrar els plans d’en Wassercraft, amb qui manté deutes pendents. Per últim, les ambaixadores de les Urbs Lliures d’Aggio, territori d’on era natiu l’almirall, faran tot el possible per obtenir el tresor que creuen seu per dret legítim.

No son els únics interessats a trobar-lo. Dins i fora d’aquestes faccions hi apareixen tot un seguit de personatges que acabaran involucrant-se al conflicte per interessos propis. Destaquen entre ells l’Anders, antic soldat amb objectius poc confiables; el noble Sullivan Chestwood, disposat a tot per desafiar el seu rei; o la Kaori, filla de la Reina Pirata i ferma opositora al règim colonial que assota la seva terra natal.

La cursa per desxifrar el document i trobar el tresor vertebra la primera part de Sabres de Sal i la converteix en una aventura amarada de conflictes d’interessos, lluites a espasa i ­pugnes contra el clima violent de les colònies, que acabaran arrossegant als personatges cap a un ­conflicte encara més gran.

On trobar-la? SECC edicions.

La meva petita opinió: li tinc moltes ganes! Vaig conèixer a l’Alister pel seu blog abans de saber que era catalana. Vaig asistir a la seva xerrada sobre el seu llibre al 42, on el describía com fantasia juvenil (el meu subgènere!!) obscura. Té molts punts de passar per davant de Cordegel.

Mentre durin les espelmes, Josep Rodríguez

En Víctor és un fantasma que resideix des de fa més de vint anys al Cementiri del Poblenou sense saber per què no ha pujat al cel. Passa el temps amb altres fantasmes fins que una nit de Walpurgis topa amb en Joel, un jove de les Terres de l’Ebre que viu al Barri Gòtic: es coneixen, però no saben ni com ni per què. L’impacte inicial deixa pas a una història d’amor sense límits que trenca totes les regles del món dels morts, amb els perills que això pot comportar.

On trobar-la? Voliana Edicions

La meva petita opinió: no entenc perquè no surt al llistat proposat per SCCF. Sóc conscient que em perdo en quant a les classificacions de genere, però una historia d’amor LGTBI amb fantasmes per a mi entra dins.

Tot el de Discmón publicat aquest 2021

Que corresponen a El color de la màgia, Déus menuts i Morth.

La meva petita opinió: fa falta realment que digui perquè son meravellosos i tothom els hauria de llegir? Es SIR TERRY PRATCHETT!!! Es un senyor increíble que va crear un univers increíble. Si un agrada passar una bona estona i riure-us, aquí teniu la col·lecció ideal.

El nom del món es bosc, Ursula K. LeGuin

El capità Davidson dirigeix un campament militar al planeta Athshe, on viuen els criatins, una branca d’evolució de l’espècie humana adaptada completament al planeta. Els criatins viuen en simbiosi amb el seu entorn, una natura exuberant i rica, fins al punt que la paraula que defineix el seu món és bosc. Els criatins somien desperts per teixir els fils de la vida i es relacionen entre ells amb gestos incomprensibles per als terrans. Des de la prepotència i el menyspreu, els terrans exploten sense control els criatins i els recursos, i alimenten un conflicte que està a punt d’esclatar.

On trobar-la? Raig Verd Editorial

La meva petita opinió: la veritat es que d’Ursula, prefereixo els Contes de Terramar que la seva ciencia ficció. Però es que en general prefereixo la fantasia a la ciencia ficció, més que res perquè la segona m’obliga a reflexionar, i ja reflexiono prou en el meu dia a dia. Aquesta em crida molt l’atenció per parlar sobre sostenibilitat i natura.

Les lluminoses, Lauren Beukes

Chicago, 1931
Harper Curtis, un home violent sense llar, arriba a una casa que amaga un secret sorprenent: és la porta que el trasllada a altres moments en el temps per assetjar dones joves que li apareixen com «lluminoses», envoltades d’una aura especial que les converteix en l’objecte preciós dels seus instints assassins.

Chicago, 1992
La vida de Kirby Mazrachi s’ha trastocat després del brutal intent d’assassinar-la. Mentre lluita per trobar el seu atacant, el seu únic aliat és en Dan, un reporter d’homicidis que va tractar el cas i intenta protegir-la de la seva obsessió. A mesura que la Kirby avança en la investigació, descobreix altres noies, les que no van aconseguir sobreviure. Les proves dels crims són… impossibles, i la resposta sembla amagar-se en una casa abandonada al centre de la ciutat.

On trobar-la? Mai més llibres

La meva petita opinió: haig d’admetre que vaig comprar aquest llibre per impuls pur i dur. Però ha pujat ràpid en la llista de pendents gracies a totes les bones opinions que n’he sentit al respecte.

Ritus de l’edat adulta, Octavia Butler

La història de Ritus de l’edat adulta té lloc quan ja han passat molts anys dels fets narrats a Alba. Akin, el fill de Lilith Iyapo, és segrestat poc després de néixer, però aquest cop els captors són ben humans. Ell no ho és, o no del tot. Malgrat tenir un aspecte força normal, en realitat Akin és el primer nadó mascle nascut de la barreja dels gens humans i oankali.

On trobar-la? Mai més llibres

La meva petita opinió: vaig enamorar-me de Alba, la primera part. I no puc esperar a llegir la segona!!!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s