Sin categoría

#Historiesqueinspiren: L’ordre de Santa Ceclina (Porta Coeli 1)

Vaig llegir aquesta historia durant la ESO. De fet, es la raó del meu únic parte, l’única taca al meu expedient, tot per no poder deixar de llegir-ho.

M’he fet amb la col·lecció complerta, i aquesta es la primera re-lectura.

A principios del siglo XIV, Bernardo, un sabio erudito y antiguo guerrero, recibe la visita de un viejo compañero de armas que afirma haberse topado con un unicornio y otros monstruos extraños. En la investigación de lo que parece imposible, pronto se les une la enigmática Yebra, una joven acusada de bruja por los extraños poderes que posee. Juntos descubrirán las criaturas que empiezan a poblar nuestro mundo. Pero…¿de dónde provienen?, ¿qué relación tiene Yebra con ellos?, ¿realmente es una bruja?
La respuesta se encuentra oculta en el monasterio de la Orden de Santa Ceclina, que defiende la lógica y la razón y que sin embargo esconde sus propios secretos. El hallazgo del Porta Coeli, un libro prohibido, llevará a los protagonistas a vivir una aventura más allá de este mundo.

La Galicia medieval

Mira que no m’agrada la fantasia épica, però si que m’agrada la descripció del món medieval que fa Susana. Suposo que té molt a veure que tots els seus personatges tinguin agencia, i que la (única) dona tingui una especie de superpoders. M’agrada la descripció del viatgers cap a Tolosa, i de les parades en les fondes.

Un relat que ens fa nostàlgics d’aquelles époques, tot i que eren terribles per a molts, en especial les dones. Cosa que recorda sovint amb que cap de les que parla sàpiga llegir.

Ascendencia celta?

Al llibre es parla sobre lloc antics de poder, que han atret la humanitat durant segles. Llocs marcats amb símbols, on es concentra l’acció del llibre. Es allà on troben l’unicorn, i altres besties de naturalesa desconeguda. El símbol mateix de Santa Ceclina dista molt dels típics catòlics. Desconeixo si l’espiral té algún significat celta o no, però de segur donava la sensació.

Té sentit que tingui certa força en la trama, ja que Galicia era terra de Meigas, i fins on la meva limitada comprensió de l’espai arriba, tant Santa Ceclina com Almacea estarien localitzades per aquella zona, o per Navarra/Cantabria en el seu defecte.

Un nou fabulari

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s