Sin categoría

#UnAnyD’Autores: La Inés ens recomana les seves autores preferides

Ursula K LeGuin, Els desposseïts

En Shevek, el protagonista, és un físic que intenta desenvolupar una teoria temporal general. Anarres, el seu planeta, és en teoria una societat sense govern o institucions autoritàries. Però fent recerca, es va adonant que la revolució que va crear aquest món està estancada, envoltada de murs que haurà d’enderrocar. Les estructures de poder comencen a sorgir allà on no n’hi havia. En aquest moment decideix emprendre un viatge molt arriscat al planeta original, Urras, buscant un diàleg obert entre els dos mons per poder divulgar les seves teories lliurement fora d’Anarres. La novel·la detalla la lluita per alliberar-se que ha de dur a terme tant a Urras com al seu propi món, Anarres.

On trobar-la? Raig Verd Editorial

Que n’opina la Inés? un clàssic d’una escriptora considerada com un dels noms femenins més importants de la seva època; un referent del gènere que, amb aquest llibre, ens ofereix una reflexió complexa sobre l’ésser humà, el poder, les relacions, la desigualtat… Ciència-ficció, utopies, distopies, llenguatge i política.

La meva ressenya.

Pilar Pedraza, Arcano trece

En este volumen especial, Arcano Trece se reúnen una buena cantidad de los cuentos de Pilar Pedraza, 13 relatos cuyo tema principal es la muerte (el decimotercer arcano mayor del Tarot), agrupados en tres apartados: La carreta de las osamentas (tres relatos que se inscriben en la tradición barroca y gótica), Eros melancólico (una serie de siete relatos virulentos, con grandes dosis de humor negro, emparentados con la fantasía macabra clásica al estilo de Bierce y Meyrink), y La muerte sobre ruedas (tres historias de ambiente contemporáneo, pero no menos inquietantes).

¿Dónde encontrarla? Todos tus libros

Que n’opina la Inés? una porta d’entrada a la literatura d’aquesta magnífica escriptora, un exponent de la literatura en castellà que cal reivindicar molt més; contes que exploren les diferents maners d’entendre el gènere de terror, des dels aspectes més clàssics fins l’actualitat.

Mariana Enríquez, Las cosas que perdimos en el fuego

ICULT Mariana Enriquez

El mundo de Mariana Enríquez no tiene por qué ser el nuestro, y, sin embargo, lo termina siendo. Bastan pocas frases para pisarlo, respirarlo y no olvidarlo gracias a una viveza emocional insólita. Con la cotidianidad hecha pesadilla, el lector se despierta abatido, perturbado por historias e imágenes que jamás conseguirá sacarse de la cabeza.

¿Dónde encontrarla? Todos tus libros

Que n’opina la Inés? una mostra extraordinària de la manera en que Mariana Enríquez domina el gènere del relat i sap com jugar amb el concepte de la por per recordar-nos que, sovint, l’horror i els monstres són molt més a prop del que pensem.

Mi reseña.

Shirley Jackson, La maledicció de Hill House

La maledicció de Hill House narra l’experiment inquietant de John Montague, filòsof i antropòleg dedicat obsessivament a l’estudi de fenòmens paranormals: el doctor vol comprovar en persona què suposa viure en una casa encantada. Quan sent a parlar de Hill House, un casalot inhòspit, desangelat i de reputació estremidora, està convençut que ha arribat el moment de provar-ho, i convoca tres persones perquè l’acompanyin en l’aventura: la Theodora, una jove despreocupada i curiosa, escollida per la seva capacitat telepàtica; l’Eleanor, solitària, infeliç i fràgil, amb un passat obscur, i el Luke, un jove vividor, mentider i futur hereu de Hill House.

On trobar-la? Todos tus libros

Que n’opina la Inés? encara que molts potser ja la coneixen per l’adaptació que va fer Netflix, aquest llibre és un clàssic del gènere que ens fa reflexionar sobre els nostres fantasmes, els nostres desitjos i pors.

Una respuesta a “#UnAnyD’Autores: La Inés ens recomana les seves autores preferides

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s