Sin categoría

Coneixent el Josep Rodríguez

El Josep és natural de Barcelona (com jo XD) i llicenciat en filologia catalana i romànica. Treballa com a professor de català ni més ni menys que al mateix institut on vaig estudiar jo l’ESO. Més que escriptor de novel·la és escriptor de poesia, sobretot de haikus, una forma de poema japonesa. I tinc moltes ganes de què el coneixeu més.

Bestiari a la japonesa

Aquest és el primer treball conjunt d’en Josep Rodríguez i d’en Daniel Palomino, que han agrupat les seves passions, poesia i música, en un llibre-espectacle on els haikus que parlen sobre la fauna catalana prenen vida en una composició amb un caire minimalista i zen que pretén fusionar les cultures catalana i japonesa en una de sola.

On trobar-lo? Amazon

Per què llegir-lo? Xavier comenta: Aquest llibre és la combinació perfecte entre poesia i música que es basa en un tema tan bonic com la natura autòctona.

Quatre contes de literatura

A través d’històries carregades de cultura i referències, d’innocència, claredat i poesia, el seu autor exposa conceptes literaris dins la pròpia literatura. Teatre, cinema, tòpics literaris, el món dels trobadors i les diferències entre fantasia i ciència-ficció són eines excel·lents per desenvolupar la comunicació lingüística. Josep Rodríguez demostra els seus anys d’experiència en el món de l’ensenyament dibuixant personatges joves perfectament definits. Al lector li serà molt fàcil empatitzar amb els protagonistes d’aquests quatre contes, ja que són creatius, espontanis i d’una puresa que encongeix el cor. 

On trobar-lo? Pots contactar el Josep

Poemes suprematistes

Us presento 49 poemes inspirats a partir dels quadres del pintor rus Kazimir Malèvitx que conviden al lector a reflexionar sobre els errors i els encerts de la humanitat al llarg de la seva història, pintant un ouroboros que es menja la seva cua. S’utilitza en nombroses ocasions la forma poètica del senryu, poema breu d’origen japonès que serveix per parlar d’aspectes de la vida de les persones. El disseny del llibre, de la mà de Sheila Bonet, ens proposa un joc entre els poemes i la pintura de Malèvitx.  

On trobar-lo? Amazon

Mentre durin les espelmes

En Víctor és un fantasma que resideix des de fa més de vint anys al Cementiri del Poblenou sense saber per què no ha pujat al cel. Passa el temps amb altres fantasmes fins que una nit de Walpurgis coneix en Joel, un jove de les Terres de l’Ebre que viu al Barri Gòtic: es coneixen, però no saben ni com ni per què. L’impacte inicial deixa pas a una història d’amor sense límits que trenca totes les regles del món dels morts, amb els perills que això pot comportar.

On trobar-lo? Voliana Edicions

Per què llegir-lo? La trix comenta: és un dels millors contes que he llegit! una de les coses que més m’ha agradat ha estat la representació LGBT tan positiva dins d’un conte de ficció.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s