Sin categoría

#UnAnyDAutores: Coneixent la Lauren Beukes

Lauren es natural de Johannesburg, Sud Africa, i va créixer durant una part de l’Aparheid que ha marcat la seva forma d’escriure i el tema d eles seves obres. També es guonista, escriptora de cómics i documentalista guardonada. La violencia en aquest món és un punt principal de totes les seves obres.

Zoo city

La Zinzi té un os peresós a l’esquena, un hàbit brut d’estafa i un talent per trobar coses perdudes. Però quan una petita anciana apareix morta i la policia li confisca l’últim sou es veu obligada a assumir la feina que menys li agrada. Trobar persones desaparegudes. Ser contractat pel productor musical solitari Odi Huron per trobar una estrella del pop teenybop hauria de ser el seu bitllet per sortir de Zoo City, el barri marginal on la classe criminal i els seus companys animals viuen a l’ombra de l’infern. En canvi, catapulta a Zinzi més endins a la gola d’una ciutat retorçada pel crim i la màgia, on es veurà obligada a enfrontar-se als foscos secrets de vides anteriors, inclosa la seva.

On trobar-la? Mai més llibres

Per què llegir-la? El kraken diu: Zoo City és una novel·la ambientada a Sud-àfrica i això és molt d’agrair. El fet de trobar nous escenaris, especialment si aquests estan allunyats de ciutats nord-americanes o europees sempre és estimulant per conèixer noves referències, costums i maneres de fer. 

Monstruos rotos

En Detroit, la ciudad que se ha convertido en el símbolo de la muerte del sueño americano, una ciudad embargada, desahuciada, un asesino en serie pretende redimir sus frustraciones artísticas a través del horror. La detective de homicidios Gabriella Versado ha visto muchos cadáveres a lo largo de sus ocho años de carrera, pero este es demasiado macabro incluso para los estándares de Detroit: el tronco de un niño de doce años aparece pegado a la parte trasera de un ciervo, en una suerte de fusión repulsiva. A medida que la policía va hallando cadáveres cada vez más inquietantes, surge una pregunta: ¿cómo se puede sobrevivir en esa ciudad, escombrera del sueño americano?

¿Dónde encontrarla? Todos tus libros

¿Por què leerla? Everyone lives three versions of themselves, a public life, a private life and a secret life.

Les lluminoses

Chicago, 1931. Harper Curtis, un home violent sense llar, arriba a una casa que amaga un secret sorprenent: és la porta que el trasllada a altres moments en el temps per assetjar dones joves que li apareixen com «lluminoses», en- voltades d’una aura especial que les converteix en l’objecte preciós dels seus instints assassins.

Chicago, 1992. La vida de Kirby Mazrachi s’ha trastocat després del brutal intent d’assassinar-la. Mentre lluita per trobar el seu atacant, el seu únic aliat és en Dan, un re- porter d’homicidis que va tractar el cas i intenta protegir-la de la seva obsessió. A mesura que la Kirby avança en la investigació, descobreix altres noies, les que no van acon- seguir sobreviure. Les proves dels crims són… impossibles, i la resposta sembla amagar-se en una casa abandonada al centre de la ciutat.

On trobar-la? Mai més llibres

Per què llegir-la? Les rades grises diu:  Amb aquesta estructura fragmentada i un treball d’arquitectura narrativa admirable, l’escriptora submergeix el lector en una història absorbent, que atrapa per partida doble.

Afterland

Miles, de doce años, es uno de los últimos niños varones vivos. Cole, su madre, lo protegerá a toda costa de aquellos que buscan explotarlo para sus propios fines. En la huida, viajan por unos Estados Unidos transformados. Desde una base militar en Seattle hasta un búnker de lujo, desde una comuna anarquista en Salt Lake City hasta una secta itinerante que ve en Miles la respuesta a todas sus plegarias… Madre e hijo intentan ir siempre un paso por delante, pero sus perseguidores se acercan cada vez más.

¿Dónde encontrarla? Todos tus libros

¿Por què leerla? If Broken Monsters was Lauren Beukes’s great Clive Barker novel, then Afterland is her great Stephen King novel. 

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s