Sin categoría

#UnAnyD’Autores: Entrevista a Selena Soro

L’autora

Vas llegir molt abans de començar a escriure? Quan et vas proposar passar de lectora a escriptora? Va haver algun llibre que t’inspires?

I tant, quan era petita era una àvida lectora i qualsevol llibre que em queia a les mans, llibre que em cruspia. I aleshores, amb el temps, em va passar que el fet de sentir les veus de tants autors, al final vaig començar a sentir la meva pròpia veu, i va ser quan vaig voler escriure.

No em vaig passar a ser escriptora fins als vint-i-cinc anys, quan a les pauses de la feina vaig començar a rellegir tots els llibres que m’havien agradat d’adolescent: Materia obscura, Momo, Harry Potter. Va ser en acabar tots aquests llibres que vaig dir-me: jo vull fer això. Vull crear personatges que la gent pugui estimar i històries que facin feliç. Aquesta sensació que m’havien produït aquestes històries la volia produir jo també, així que em vaig posar a escriure Misteris de la Boira.

Ets periodista del diari ARA, ha afectat la teva feina de periodista en la forma com escrius?

Quan ets periodista has d’escriure d’una forma molt entenedora perquè la gent et llegeix des del mòbil, mentre va amb el transport públic, per tant, t’has d’explicar de forma molt clara. I crec que això potser si s’ha traslladat a l’hora d’escriure novel·la en el sentit que no m’agrada l’excés de floritures, s’ha d’entendre i ser bonic, però també senzill.

La seva obra

Tens algun personatge que creguis que s’assembla a tu?

Suposo que n’hi ha una miqueta de mi en tots els personatges i alhora en cap. Sí que em passa una cosa curiosa, i és que quan començo a escriure un personatge maldestre per exemple, de sobte tot se’m contagia i durant un mes en converteixo en una persona supermaldestre. Se’m contagien les coses dels personatges.

Per què vas escollir la fantasia juvenil com a génere per a la teva primera obra?

Vaig escollir la fantasia perquè és el tipus de gènere que més empremta m’ha deixat. Suposo que es deu al fet que la llegia quan creixia, forma part de mi mateixa. Si tu m’agafessis i em disseccionessis, trobaries moltes coses de les novel·les de fantasia que vaig llegir quan era petita més que no pas les que he llegit d’adulta.

Estas treballant en algun projecte are? Ens ens pots parlar?

Ara estic escrivint la meva tercera novel·la, ja que la segona: Misteris de la boira 2, surt aquest setembre. És una novel·la per adults, una història tipus roadtrip de dues amigues, i entra dins la literatura eròtica, per tant faig un canvi bastant gran.

Per què creus que hauriem de llegir Misteris de la boira?

Perquè és una història que enganxa, és una història que de seguida fa la sensació que la vols veure en una pel·lícula, perquè té una història interessant sobre un món on està prohibit estimar, i perquè crec que un cop l’acabeu sereu una mica més feliços.

La iniciativa

Quina proporció d’autores femenines tens als teus prestatges?

Jo diria que la majoria, des de fa bastants anys que llegeixo molts més, diria el 90% dones. Això també és per contrarestar tota la formació que vaig rebre a la universitat, on la majoria de llibres que estudiàvem eren d’homes.

Creus que es necessari augmentar la visibilitat d’obres femenines?

Crec que hauríem d’intentar que els homes llegissin més dones escriptores, les dones llegim tant homes com dones, però ells a vegades semblen una mica reticents. S’hauria de potenciar que els homes llegissin més dones.

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s